Gastro marketing

Pickinfo egyedi formájú csomagolású gyufa, reklámgyufa

Válassz kreatív és elegáns gastro marketing megoldást!

 

Az elmúlt évtizedek technológiai fejlődése átszabta a mindennapi életet és ezzel együtt a kommunikációt, de ebben az új, virtuális világban a vendéglátóipar továbbra is a személyes kapcsolatra és a megjelenésre épül. Épp ezért a gasztronómia szereplőinek marketing tevékenységüket illetően az online jelenléten túlmenően a vendégeikkel való közvetlen kapcsolatra is hangsúlyt kell fektetniük.

Ebben jelentenek előrelépést az egyedi gastro marketing megoldások.

 

Mint minden esetben, a minőség alapvető követelmény egy vendéglátóhely esetében, legyen szó a kiszolgálásról, az ételekről vagy a hely megjelenéséről. Önmagában viszont nem elegendő, az ilyen jellegű intézmények esetében is fontos, hogy a vendégek tudjanak kötődni és a brand-et kötni valamihez. Ez a hely személyisége, szakmai kifejezéssel élve, az arculata.

Egy erős identitással rendelkező hely mélyebb benyomást tesz az odalátogatókra, és ezt a határozott arculattal lehet elérni a legkönnyebben és legeredményesebben. Ennek apró, ám annál jelentősebb részletét adják az olyan gastro marketing elemek, mint a márkázott reklámgyufa, reklámfogpiszkáló, vagy zászlók. Ezek a gastro marketing eszközök nem tolakodón, mégis hatékonyan és közvetlenül szólítják meg a vendégeket.

 

A hely arculatával harmonizáló ajándéktárgyak egyszerre három funkciót látnak el.

 

  • Ajándék. A pultra, asztalokra kihelyezve ingyenesen elvihető reklámtárgyak apró viszonzások a látogatásért cserébe.
  • Reklám. Emellett, a jól átgondolt és megtervezett külsővel rendelkező tárgyakat könnyedén és ízlésesen lehet elhelyezni a hellyel kapcsolatos fontosabb információkat.
  • Használatitárgy. Harmadik, és egyben legnagyobb fegyverük más gastro marketing fogásokkal szemben, hogy nem dobják ki őket rövid időn belül, hanem rendeltetésükből kifolyólag hosszútávon megtartják őket..

 

Több, mint ajándéktárgy: hasznos információ és reklám

 

 

lux-laurius-gastro-marketing-pickinfoMás offline gastro marketing megoldásokkal, például a szórólapokkal szemben ezek a reklámtárgyak sokkal személyesebb és közvetlenebb megközelítést tesznek lehetővé. Képzeljük el a következő helyzetet: a vendég elégedetten távozik akár egy étteremből, akár egy bárból, és magával visz egy csomagot a kihelyezett reklámajándékokból. Egy szórólappal ellentétben ezek nem kerülnek rövid időn belül kidobásra, hanem hosszútávon is elkísérik az adott személyt, a keze ügyében lesznek folyamatosan. Mikor ez a személy meg akar gyújtani egy gyertyát vagy épp fogpiszkálóra lesz szüksége, a márkamegjelenést hordozó ajándékot fogja használni, és újra és újra találkozik vele, így elmélyül az emlék és a tudatába beivódik a hely.  Ezek a tárgyak a helyen töltött idő és a hozzá kapcsolódó kellemes emlékek kicsiny őrzői, amik minden használatnál felidézésre kerülnek. Az egyszeri látogató így könnyűszerrel visszatérő vagy akár törzsvendéggé válhat.

 

Az ilyen apró figyelmességeknek van egy további előnye marketing szempontból. Míg a szórólap, ha nem is végzi a szemétben, az információt csak ahhoz az emberhez juttatja el, aki kézhez kapja. A reklámajándékok azonban sokkal szélesebb körhöz képesek eljutni, hiszen a márkázott reklámgyufa vagy reklámfogpiszkáló használata megosztható, és minden újabb használó egy újabb potenciális vendég. Egyetlen doboz akár 20 lehetséges vendéget is a helyre csábíthat. A legjobb marketing tevékenységet pedig mindig az elégedett vendégek fejtik ki, és a tárgy által felidézett pozitív élményeket szívesen megosztják másokkal is.