Levélgyufa és fogpiszkáló hirdetés

levelgyufa-fogpiszkalo-hirdetes
Mindenkinek van olyan emléke egy-egy filmből, amelyben a főszereplő a rejtett címet, telefonszámot egy hotel vagy étterem reklámgyufáján találta meg. Vagy ki ne emlékezne Colombo felügyelőre, aki a tett helyszínén talált gyufa segítségével fejtette meg a gyilkosságot? Nos, manapság már egyre kevesebben használnak étteremben, kocsmában levélgyufát, helyette reklámfogpiszkálót tehetünk el emlékbe egy-egy emlékezetes este után. Mindkét tárgy kultikus értékkel bír, névjegye a vendéglátóhelynek, és nem utolsósorban mindig kéznél van, ha szükségünk lenne rá. De hogyan lett a gyufából reklámfelület?

A legelső levélgyufát az USA-ban készítették el 1892-ben, a prototípust a múlt század végén a Diamond Match Company kezdte gyártani, ők ma is az egyik legnagyobb gyufagyártók a világon. A gyufa hátoldalán először egy operaház programját hirdették, mindössze 200 darab gyufán! A gyufahirdetések aranykorának kezdetét a Pabst sörgyár 10 millió darabos megrendelésre jelentette, innentől már nem volt megállás, a gyufa egyre népszerűbb lett a minőségi tartalmat hirdetők között.

levelgyufa-fogpiszkalo-hirdetes

Az elmúlt több mint 100 évben sok ezer különböző hirdetés találta meg a célcsoportját a levélgyufák hátoldalán, volt olyan, amikor a gyufaszálakon is információt, szöveget jelenítettek meg. Ilyenek az alábbi reklámok.

A levélgyufák aranykorának az öngyújtók korszaka és a dohányzás visszaszorítása ugyan véget vetett, de nem tűnt el ez a hirdetési fajta: kedvenc éttermünkben, szórakozóhelyünkön a gyufa helyett egy másik praktikus kelléket, a fogpiszkálót is eltehetjük emlékbe!

party-pantry-boozered-slipper-room

Miért éri meg levélgyufán vagy fogpiszkálón hirdetni?

Hatékony: aki a kezébe vesz egy gyufát vagy egy fogpiszkálót, az használja is, nem csak elhalad mellette, vagy eldobja. A hirdetés tehát biztos célba ér!
Olcsó: egy darab gyufát vagy fogpiszkálót nézve rendkívül hatékony hirdetési forma, olcsón eljut a célcsoporthoz!
Praktikus: a kellékeknek tényleg van funkciója, nem csak a design miatt fogjuk a kezünkbe.
Szép! Ezek a termékek, azon túl, hogy praktikusak, szépek, egyedi tervezésűek, sokáig hirdetik a megjelenített tartalmat.

Próbáld ki te is a reklámgyufák és fogpiszkálók hirdetési lehetőségeit! Hirdess velünk!

képek forrása: flickr.com és

http://www.collectorsweekly.com/articles/playing-with-matches/